Travel diary: garden route and our last days

“Dat was het dan”. Die woorden spreken we de laatste dagen veel naar elkaar uit. De laatste keer slapen in de daktent, de allerlaatste tocht in Randy Lover, de laatste keer klooien op twee gasbranders in de wind. De tranen zitten vaak hoog deze dagen. Dit is echt het einde van deze waanzinnige reis die op 10 december 2019 begon. Superlatieven te over om te omschrijven hoe bijzonder mooi deze jaren waren maar de schoonheid zit hem in het moment. En nu is het moment daar dat we gedag zeggen tegen dit continent. Afrika, wat ben je mooi en wat zijn we van je gaan houden.

De afgelopen twee weken hebben we eigenlijk gewoon vakantie gevierd. Geluierd aan het strand van Plettenberg, genoten met vrienden, gezwommen tussen de zeehonden en nog steeds iedere dag mooie nieuwe plekken ontdekt.

We vieren mijn 39e verjaardag groots. Mijn wens is om de zonsopgang boven Kaapstad vanaf Lions head te zien. En dus staan we om 5:20 onderaan de berg om 400 meter omhoog te klimmen. Het is best een uitdaging maar de vele kilometers hikes die we met de kinderen gedaan hebben, betalen zich uit. Zonder al te veel moeite bereiken we de top en zien we de zon opkomen. We kijken uit over de Tafelberg, de oceaan, Robbeneiland en al die leuke wijken die Kaapstad rijk is. We eten heerlijke taartjes bij de beroemde Charly’s Bakery waar ik wordt verwend met cadeaus. Een paar dagen geleden is Jojo aangekomen. Zij gaat Randy Lover samen met een vriendin van ons kopen. Jojo zorgt voor confetti, maskers en slingers en onder een enthousiast happy birthday voel ik me meer dan jarig.

Het meest bijzondere cadeau komt toch wel van Meindert. We laten samen een tattoo zetten. Onze stip op de horizon. Ons symbool om trouw te blijven aan onszelf en vooral aan al het moois dat deze reis ons gebracht heeft. Om vaak genoeg stil te staan. We zijn superblij met het resultaat.

‘s Avonds eten we met vrienden in een heerlijk restaurant en is mijn 40e levensjaar officieel begonnen.

Terwijl ik dit tik rijden we vanuit West Coast National Park terug naar Kaapstad. We zijn nog een allerlaatste nachtje met elkaar weggeweest. Alle spullen zijn ingepakt om zo meteen uit de Land Rover gesjouwd te worden. Morgen en overmorgen doet Meindert het laatste onderhoud en dan is het echt echt klaar. De laatste rit met zijn vijven in ons huisje op wielen. We zijn klaar voor nieuwe avonturen. Dit boek gaat nu dicht. Het mooie van boeken is gelukkig dat je ze steeds weer open kan slaan en opnieuw kunt lezen. Deze reis heeft ons verder gevormd. We zijn veranderd, als persoon en als gezin en vanuit hier zullen we onze draai weer moeten vinden. Daar kijken we enorm naar uit.

Ik zal vast blijven schrijven want af en toe is het zo lekker om gewoon op te schrijven wat er in je omgaat. Hiernaast zullen deze blogs een leidraad worden voor het boek dat ik ga schrijven. To be continued dus…

Geef een reactie